Ideal Felt

Beschrijving

Voor Ideal Felt ontwikkelden we deze nieuwbouw showroom & kantooromgeving met bijkomende industriële hal ten behoeve van een vilterij.

Het concept van een sober, rechthoekig volume laat duidelijk diverse functies aflezen uit de verschillen in materiaalgebruik in de gevel. In dit project werd gezocht naar een volledige verwevenheid tussen de kantoorfunctie en de atelierruimte. Alles bevindt zich onder één dak.

Voor de kantoorruimte en het atelier werd gekozen voor doorzichtige beglazing met houten zonnewering. De technische en logistieke functies situeren zich in de gesloten, massieve sokkel. Om voldoende daglicht toe te laten wordt op de plaats waar de showroom zich bevindt de massieve sokkel opengewerkt. De kantoren werden zo ingeplant dat er een inkijk in de atelierruimte mogelijk was. Een lichtstraat in de kantoorzone biedt daglicht aan de circulatiezone en de kantoren die in het midden van het gebouw gelegen zijn. De industriële hal werd rondom voorzien van doorschijnende beglazing en een daglichtkoepel om een aangename, heldere werkomgeving te creëren.

Het interieurontwerp kenmerkt zich door eenzelfde sobere vormgeving met heldere, lichte ruimten. De rode kleurvlakken, van buitenaf zichtbaar, vormen de schakel tussen het buiten- en binnengebeuren.

Map

Google Map