Poincaré

Beschrijving

stedenbouwkundig
Het hoge en het lage volume worden van elkaar gescheiden door een 1 module brede gleuf te maken over de volledige hoogte. Het rechter deel, aansluitend op het historisch gebouwtje werd volledig met natuursteen bekleed, het lager volume werd volledig wit bepleisterd, aansluitend op de 19de eeuwse bepleisterde stadswoningen. Tussen de 2 een glazen doorgang, waar men onderdoorrijdt op de begane grond naar de ingang van de parkeergarage.

architecturaal
De grote vierkante ramen werden in 2 gedeeld met een tussenstijl zodat een sterk verticalisme ontstaat, eigen aan het 19de eeuwse stadsweefsel. De bovenste volledig beglaasde laag werd iets teruggeplaatst zodat een groot terras ontstaat langs de straatzijde en langs beide zijden van de wintertuin - lunchruimte.
De mooie betonstructuur die gecamoufleerd werd door de verlaagde plafonds werd terug vrij gemaakt en hersteld. Er werden verhoogde vloeren voorzien tot gelijk met de onderkant van de ramen. Alle technieken werden in de vloeren geïntegreerd, zodat de plafonds volledig vrij bleven.

Map

Google Map